ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізька журналістка постраждала під час спроби потрапити на сесію міськради

28.01.2021, 10:42
Момент штовхання депутатом журналістки Катерини Майбороди. Фото – 061.ua
Момент штовхання депутатом журналістки Катерини Майбороди. Фото – 061.ua

Редакторка запорізького видання “Неначасі” Катерина Майборода постраждала внаслідок штовханини 27 січня під час спроби потрапити до будівлі міської ради на сесію.

Про це вона повідомила представниці ІМІ в Запорізькій області.

За словами журналістки, її хапав за руки начальник відділу внутрішньої політики Сергій Шулдик, а депутат від фракції “Партія Володимира Буряка “Єднання” Олександр Онищенко відштовхнув від входу до будівлі міськради під час її спроб потрапити всередину адмінбудівлі на сесію міської ради. Унаслідок цього в неї почервоніла та припухла ліва рука.

Катерина Майборода розповіла, що, оскільки посадовці закрили всі входи до адмінбудівлі, включно з воротами для в'їзду автомобілів, журналісти розділилися на дві групи.

“Частина журналістів залишилася біля воріт, а частина пішла за депутатами. Я декілька разів намагалася зайти разом з депутатами, проте мене виштовхували з дверей центрального входу. Поліція охорони та начальник відділу внутрішньої політики Сергій Шулдик хапали мене за руки та навіть ноги, відштовхували в корпус, намагалися зачинити двері, поки я тримала їх ногою та рукою, – розповіла Катерина Майборода. – Під час однієї з таких спроб я намагалася зайти з одним депутатом. Уже коли мене витіснила охорона і я не заважала йому пройти – депутат сильно штовхнув мене, і я ледь не впала. Він був у масці, але пізніше за фото та відео вдалося встановити, що це був депутат від партії Володимира Буряка “Єднання” Олександр Онищенко. Все це знімалося на відео. В результаті, коли я вже писала заяву і поліцейський пропонував мені пройти медекспертизу, ніяких наявних ознак фізичної шкоди в мене не було, проте за пару годин у мене почервоніла та припухла ліва рука”.

За словами Катерини Майбороди, коли вони викликали поліцію і писали заяви, один з поліцейських сказав, що заяви, найімовірніше, навіть не внесуть до ЄРДР.  “Він нам тихо сказав: “Ну ви ж розумієте, що це, скоріше за все, нікуди не піде, не пустять. Тут потрібно судитися”. Коли журналістка 061.ua Ельміра Шагабудтдінова запитала, хто не пустить, поліцейський кивнув у бік міськради”, – сказала редакторка “Неначасі”.

На фото Сергій Шулдик хапає за руку Катерину Майбороду. Фото – 061.ua

Нагадаємо, 27 січня в Запоріжжі журналісти пікетували будівлю міської ради, оскільки вчергове не змогли потрапити на засідання міськради. Під час спроби журналістів потрапити до приміщення міськради між ними та поліцією сталася штовханина

На сесію міської ради намагалися потрапити не менше десяти представників і представниць таким ЗМІ: 061.ua, “Акцент”, “Неначасі”, “Форпост”, “Гвозди”, “Запорізький центр розслідувань”.

Напередодні сесії на сайті міськради з'явилась інформація, що через карантин “участь, присутність представників ЗМІ та громадськості, а також помічників депутатів в умовах карантинних обмежень не передбачається. Всі бажаючі зможуть побачити пряму трансляцію сесії на телеканалі Z”.

Під час сесії низка депутатів міськради намагалася знову поставити на голосування питання щодо доступу журналістів на сесію, однак ця ініціатива не набрала достатньої кількості голосів.

За інформацією сайту “Форпост”, після голосування Володимир Буряк висловився, що немає сенсу обговорювати це питання надалі, адже наступної сесії на засіданні не будуть присутні навіть журналісти телеканалу Z, які ведуть трансляцію, щоб не було запитань та образ стосовно того, що одних допущено, а інших – ні.

Liked the article?
Help us be even more cool!