ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу щодо Кутєпова, яку відкрила за заявою "Страни.ua"

25.10.2019, 17:50
Фото – фейсбук Богдана Кутєпова
Фото – фейсбук Богдана Кутєпова

Поліція закрила кримінальне провадження щодо нібито "погрози" журналіста Громадського Богдана Кутєпова представникам видання "Страна.ua". Про це повідомив Богдан Кутєпов 25 жовтня на National Media Talk, повідомляє “Детектор медіа”.

“Сьогодні закрили провадження щодо мене за відсутністю складу злочину”, – повідомив журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня журналіст Громадського Богдан Кутєпов критично висловився щодо запитань журналістів, які взяли участь у пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка. 

“Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу "Страни.юа", – нещадно пиз**ти. С – Саморегуляція”, – написав Кутєпов.

"Страна.ua" подала заяву до поліції через пост Кутєпова, поскаржившись на його заклики до нібито побиття та перешкоджання професійній діяльності журналістів видання.

Поліція відкрила кримінальне провадження за заявою редакції "Страни.ua" за статтею 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

10 вересня громадська організація “Громадське телебачення” засудила публічні висловлювання журналіста Богдана Кутєпова в соціальних мережах на адресу журналістів, що працювали на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Після цього організація скликала редраду. 

Пізніше журналіст пояснив, що в його пості не йшлося про фізичну силу.

Редакційна рада ГО “Громадське телебачення” рекомендувала оголосити догану Богдану Кутєпову та зробити пожертвування на рахунок організації після розгляду питання щодо його публічного висловлювання у фейсбуці.

Liked the article?
Help us be even more cool!