ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське засудило висловлювання Кутєпова у Facebook на адресу журналістів

11.09.2019, 10:36
Фото - hromadske.ua
Фото - hromadske.ua

Громадська організація “Громадське телебачення” засуджує публічні висловлювання журналіста Богдана Кутєпова в соціальних мережах на адресу журналістів, що працювали на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Про це йдеться в заяві Громадського від 10 вересня.

“ГО “Громадське телебачення” засуджує будь-які прояви і заклики до насильства, як і будь-які висловлювання, що принижують людей. <…> Висловлювання нашого колеги суперечать цінностям нашої організації. А це довіра, професійність, відповідальність і людяність. ГО “Громадське телебачення” системно захищає свободу і право журналістів виконувати свої професійні обов’язки і буде це робити надалі”, – йдеться в заяві. 

В організації повідомили, що у зв’язку із ситуацією з Кутєповим буде скликано редакційну раду і загальні збори.

У себе на фейсбуці Богдан Кутєпов написав: “Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу "Страни.юа", – нещадно пиз**ти. С – Саморегуляція”.

Згодом він оновив допис і додав: “В перекладі на цивілізовану мову: я обурений ситуацією, яка склалася в українській журналістиці в цілому. Цей пост не є закликом до фізичного насилля і відображає лише мою власну думку та (як і решта моїх публікацій на кшталт "Аваков – чорт!"), очевидно, суперечить принципам і цінностям організації, де я працюю і яку я люблю. Любов зла))”.

Liked the article?
Help us be even more cool!