ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське ухвалило рішення щодо висловлювання Кутєпова у фейсбуку

21.09.2019, 17:12
Фото – фейсбук Богдана Кутєпова
Фото – фейсбук Богдана Кутєпова

Редакційна рада ГО “Громадське телебачення” рекомендувала оголосити догану Богдану Кутєпову та зробити пожертвування на рахунок організації після розгляду питання щодо його публічного висловлювання у фейсбуці. Про це повідомляється на сайті Громадського.

Так, редрада рекомендувала виконавчому директору організації, за наявності правових підстав, оголосити догану Кутєпову Богдану із записом до трудової книжки, що може бути передумовою звільнення в разі подальших порушень. Також редрада рекомендувала Кутєпову зробити пожертвування (донат) на рахунок організації в розмірі, який визначить сам Кутєпов. 

Окрім того, редрада рекомендувала програмній раді під час найближчих зборів затвердити зміни до політик та процедур організації в частині, що стосується публічних висловлювань співробітників Громадського телебачення, зокрема й у соціальних мережах, і визначити можливі санкції щодо порушників.

Богдан Кутєпов повідомив, що готовий виконати рішення редради.

Рішення редради має рекомендаційний характер. Головна редакторка Громадського Ангеліна Карякіна та виконавча директорка Марина Голота повідомили, що виконають рекомендації редакційної ради. 

Також Громадське повідомляє, що статус Кутєпова в порушеному кримінальному провадженні наразі невідомий. Редакція надіслала щодо цього запит до поліції.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня журналіст Громадського Богдан Кутєпов критично висловився щодо запитань журналістів, які взяли участь у пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка. 

“Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу "Страни.юа", – нещадно пиз**ти. С – Саморегуляція”, – написав Кутєпов.

"Страна.ua" подала заяву до поліції через пост Кутєпова, поскаржившись на його заклики до нібито побиття та перешкоджання професійній діяльності її журналістів.

Поліція відкрила кримінальне провадження за заявою редакції "Страни.ua" за статтею 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

10 вересня громадська організація “Громадське телебачення” засудила публічні висловлювання журналіста Богдана Кутєпова в соціальних мережах на адресу журналістів, що працювали на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Після цього організація скликала редраду. 

Пізніше журналіст пояснив, що в його пості не йшлося про фізичну силу.

Liked the article?
Help us be even more cool!