ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція провела слідчий експеримент у журналіста Ткача, але знову – без спецтехніки

18.08.2020, 11:11
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Поліція провела 17 серпня слідчий експеримент у справі щодо ймовірного прослуховування журналіста програми “Схеми” Михайла Ткача, проте без спецтехніки. Про це повідомив адвокат журналіста Анатолій Попов, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Попова, на огляд місця події приїхала слідчо-оперативна група Нацполіції і експерт із науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС.

На думку адвокатів журналіста, така слідча дія не матиме суттєвого значення для розслідування, а водночас перевірка спецтехнікою, яку в Нацполіції обіцяли провести, починаючи з 8 серпня, досі не відбулась.

“Із 8-го числа ми просимо, щоб слідчі провели дослідження горища і квартири Михайла Ткача із застосуванням спеціальних засобів, які можуть виявити прослуховувальну апаратуру, втім, цього не відбувається. Сьогодні з'явився експерт, але він тільки подивився на отвори. Його завданням було з'ясувати, з якої сторони було свердління в квартиру, – згори чи знизу. Це питання він з'ясував для себе – сказав, що так, дійсно, з горища було свердління”, – розповів Попов.

Слідча група, яка прибула на місце подій, повідомила адвокатові, що завданням групи є “необхідність зафіксувати, з якого боку відбувалося свердління” – з горища чи квартири. Також слідчі повідомили, що до цього вже були в квартирі поруч і слухали, чи чути свердління, якщо воно відбувається на горищі. Від більш детальних коментарів слідчі Нацполіції на місці експерименту утримались.

Під час огляду провели слідчий експеримент.

“За його допомогою намагались встановити, якщо застосовувати перфоратор, чи будуть чути в сусідній квартирі відповідні шуми. Слідство не встановило, яким чином проводилось свердління цього отвору, тому використовувати якийсь, як їм здається, подібний інструмент – недоречно. Ніякого значення цей слідчий експеримент не має. Це втрата часу і неефективне розслідування кримінальної справи”, – підкреслив адвокат Анатолій Попов.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача за ч. 1 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 359 (“Незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх використання”).

Liked the article?
Help us be even more cool!