ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подання інформації про полонених варто обговорювати з омбудсменом або з ГУРом – Михайло Вершинін

19.10.2022, 10:30
Фото – Суспільне новини
Фото – Суспільне новини

Будь-яке подання інформації про полонених варто обговорювати з омбудсменом або з ГУРом, щоб розуміти, чи не буде біди.

На цьому в інтерв'ю Суспільному наголосив очільник патрульної поліції Маріуполя, колишній полонений Михайло Вершинін.

"Щоб не нашкодити, не треба демонструвати зайвого "героїзму", коли виходиш з полону. Якщо на попередньому обміні хтось на камеру каже, що всіх треба спалити чи щось таке, після цього тим, хто лишився в полоні, важко. Хлопцям там важко, вони очікують на обмін, а слідчі крутять: "Ні, хлопці, який обмін, ви отримаєте термін, сидіти будете довго", – сказав Вершинін.

Він нагадав, що в російському полоні лишилося багато представників полку "Азов", до них жорстоке ставлення, особливо до тих, хто має татуювання з національною символікою.

"Їх треба витягувати, потрібно робити всі заходи для цього. Зараз іде зміна погоди, у камерах немає вікон, дуже холодно. Може бути історія, як зі мною: при похолоданні я отримав гайморит, фронтит, зараз треба робити операцію. Треба, щоб хтось із представників Червоного Хреста їздив, перевіряв умови тримання", – говорить поліцейський.

Він наголосив: ставлення до російських полонених має висвітлюватися в наших медіа, показувати, що ми до них ставимося добре.

"Моменти приниження якогось, як наші їх "столблять" – це недопустимо. Я розумію наших військових теж. Але це сильно потім впливає на наших полонених. До них треба ставитися так, як би ти хотів, щоб ставилися в полоні до тебе. Це противник, є правила", – резюмував Михайло Вершинін.

Нагадаємо, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов".

Зокрема, з полону звільнили Героїв України Дениса Прокопенка (Редис) – командира Окремого загону спеціального призначення “Азов”, Євгена Бову – командира Першого окремого батальйону морської піхоти, Лева Пашка – командира роти "Азову".

Також звільнено Сергія Волинського (Волину), в. о. командира 36 окремої бригади морської піхоти; Святослава Паламара, заступника командира полку "Азов" із роботи з особовим складом; Дениса Шлегу, командира 12 бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького; Олега Хоменка, командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною "Азовсталі"; Дмитра Козацького, старшого солдата, фото та відео якого з "Азовсталі" облетіли весь світ. Також додому повернувся й очільник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін.

Liked the article?
Help us be even more cool!