ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Очільників Google, Microsoft та OpenAI запросили до Білого дому на зустріч з питань ШІ

03.05.2023, 18:00
Фото – cedia.edu.ec
Фото – cedia.edu.ec

Генеральні директори компаній Google, Microsoft, OpenAI та Anthropic зустрінуться 4 травня з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та керівництвом адміністрації президента США для обговорення ключових питань щодо штучного інтелекту. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника Білого дому.

У запрошенні, адресованому очільникам компаній, зазначається, що президент Джо Байден “очікує, що компанії на кшталт ваших пересвідчуватимуться в безпечності своїх продуктів перед тим, як робити їх загальнодоступними”.

Занепокоєння щодо швидкого розвитку ШІ-технологій стосуються, зокрема, порушень приватності, упереджень, а також шахрайства й дезінформації, яким може посприяти штучний інтелект.

У квітні Байден заявив, що наразі неможливо сказати, чи є ШІ загрозою, але підкреслив, що компанії-розробники відповідальні за те, щоб їхня продукція була безпечною. За його словами, шкоду, яку можуть заподіяти потужні технології без відповідних обмежень, уже продемонстрували соцмережі.

Адміністрація президента США також дослухається до публічних коментарів щодо можливих механізмів підзвітності систем ШІ, адже занепокоєння щодо впливу таких систем на нацбезпеку й освіту дедалі зростають.

Депутати Ради Білого дому з внутрішньої політики та Управління Білого дому з питань науки й технологій опублікували 1 травня допис про те, які ризики технологія ШІ може становити для робітників.

На зустрічі 4 травня будуть присутні голова адміністрації президента США Джефф Заєнтс, його заступник Брюс Рід, радник з питань нацбезпеки Джейк Салліван, директорка Національної ради з питань економіки Лаєль Брейнард, держсекретарка з питань торгівлі Джина Раймондо та інші.

Компанії не відповіли на прохання видання прокоментувати.

ChatGPT – програма, що працює на штучному інтелекті та нещодавно набула неабиякої популярності завдяки своєму вмінню швидко писати відповіді на широкий діапазон запитів. Зокрема, вона привернула увагу американських законотворців, ставши застосунком з найшвидшими темпами розвитку в історії – понад 100 мільйонів активних користувачів щомісяця.

Як повідомляв ІМІ, адміністрація Байдена почала вивчати можливі способи регулювання штучного інтелекту (ШІ) на кшталт ChatGPT, оскільки питання щодо впливу таких систем на національну безпеку й освіту стають дедалі нагальнішими.

Наприкінці березня 2023 року бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк та група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

У відповідь засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що призупинення розроблення штучного інтелекту (ШІ) не розв'яже проблем, які можуть виникнути. 

Італія розпочала розслідування щодо ChatGPT через підозру в порушенні правил збирання даних.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений у листопаді 2022 року каліфорнійською компанією OpenAI, дослідницькою компанією штучного інтелекту, за підтримки Microsoft. Бот може генерувати тексти на задану тему та відповідати на запитання користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!