ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заклики зупинити розроблення штучного інтелекту не розв’яжуть усіх проблем – Білл Гейтс

05.04.2023, 14:21
Фото – Читомо
Фото – Читомо

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що призупинення розроблення штучного інтелекту (ШІ) не вирішить проблем, які можуть виникнути. 

Про це він сказав, коментуючи відкритий лист понад 1000 експертів із ШІ з закликом до термінової паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4 (розроблений компанією OpenAI за підтримки Microsoft), повідомляє Reuters.

За словами Гейтса, ліпше зосередитися на тому, як краще використовувати нові здобутки у сфері ШІ, адже незрозуміло, як саме мала б працювати така заборона у всьому світі.

“Не думаю, що всі проблеми можна розв’язати, попросивши одну групу людей зупинитися, – сказав Гейтс 3 квітня. – Очевидно, що ці речі пропонують значні переваги… що нам треба зробити – це визначити складні моменти”.

Як пише видання, останнім часом корпорація Microsoft намагалась обігнати конкурентів, інвестуючи мільярди доларів у власника ChatGPT, компанію OpenAI. Білл Гейтс є активним прихильником ШІ й відгукувався про нього як про технологію, революційність якої порівнювана з інтернетом і мобільними телефонами. У дописі під заголовком “Епоха ШІ розпочалася”, опублікованому 21 березня (напередодні відкритого листа), Гейтс зазначив, що ШІ варто використовувати для боротьби з найбільш кричущими виявами нерівності у світі.

У своєму інтерв’ю він також сказав, що будь-яку процедуру такої паузи буде складно запровадити.

“Я не дуже розумію, кому саме, на їхню думку, варто зупинитись, і чи згодиться кожна країна світу на таку паузу, і навіщо на неї згоджуватися, – зазначив він. – Але в цій галузі існує багато різних думок”.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці березня Ілон Маск, Стів Возняк та група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Liked the article?
Help us be even more cool!