ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецький регулятор відкрив провадження щодо WhatsApp через збір даних користувачів

14.04.2021, 10:10
Фото – rtl.de
Фото – rtl.de

Німецький регулятор захисту даних повідомив про початок провадження щодо соцмережі Facebook для запобігання збору персональних даних користувачів застосунку-месенджера WhatsApp.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Регулятор, що розташований у Гамбурзі, повідомив про відкриття провадження за терміновою процедурою.

Цього року користувачів WhatsApp попередили, що вони повинні будуть погодитися на нові умови оброблення їхніх даних або відмовитися від користування застосунком. 

“Ми маємо підстави вважати, що політика обміну даними між WhatsApp і Facebook здійснюється в недозволений спосіб через нестачу добровільної та поінформованої згоди”, – зазначив представник регулятора Йоганнеса Каспара, що відповідальний за нагляд діяльності Facebook у Німеччині. 

За його словами, у зв’язку з цим відкривають офіційну адміністративну процедуру “для запобігання незаконному масовому обміну даними”, рішення щодо чого має бути ухвалене до 15 червня.

Каспар зазначив, що регулятор хоче на три місяці заморозити можливість для застосунку збирати дані користувачів, посилаючись на “надзвичайні обставини”, передбачені Загальним регламентом захисту даних (GDPR). 

У компанії зі свого боку запевняють, що повідомляють про умови збору та використання даних. 

“Погоджуючись на оновлені умови використання WhatsApp, користувачі не дають згоди на розширення нашої можливості ділитися даними з Facebook, і оновлення не вплине на приватність їхніх листувань із друзями чи рідними”, – повідомила речниця WhatsApp. 

Національний антимонопольний регулятор у ФРН уже судиться з Facebook через практики з даними, які, на його думку, показують зловживання соцмережею своїм панівним становищем на ринку. 

Як повідомляв ІМІ, 4 січня месенджер WhatsApp сповістив користувачів, що передаватиме їхні персональні дані компанії Facebook. Передавати WhatsApp може реєстраційні дані акаунту, зокрема номер телефону, дані про транзакції, взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

Користувачі мали погодитися на нову угоду користувача до 8 лютого, інакше WhatsApp просто припинить у них працювати.

Проте WhatsApp вирішив перенести дату оновлення угоди користувачів до середини травня після того, як люди почали масово переходити до конкурентних платформ, зокрема Telegram.

WhatsApp повідомив, що вимкне можливість надсилати повідомлення для всіх користувачів, які не приймуть нових умов користування до 15 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!