ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WhatsApp заблокує повідомлення для користувачів, які не приймуть нових умов

23.02.2021, 10:20
Фото – rtl.de
Фото – rtl.de

Месенджер WhatsApp вимкне можливість надсилати повідомлення для всіх користувачів, які не приймуть нових умов користування до 15 травня. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на BBC.

Проте можливість отримувати та надсилати повідомлення повернеться, щойно користувач прийме нові умови. Якщо ж користувач не прийме їх до 15 травня, то його обліковий запис буде маркований як “неактивний”, а месенджер має право видалити акаунт через 120 днів.

Можливість надсилати повідомлення та робити дзвінки поки є, але, як пише видання, ймовірно, це лише на кілька тижнів.

Месенджер WhatsApp, який належить компанії Facebook, оголосив про оновлення в січні. Воно передбачає таке:

  • месенджер маркуватиме бесіду з бізнесами, якщо вони використовують хостингові служби Facebook (продукти Facebook для бізнесу);
  • якщо користувач натисне рекламну кнопку у Facebook або Instagram, для того, щоб написати бізнесу у WhatsApp, він може почати отримувати персоналізовану рекламу у Facebook;
  • якщо користувач вирішить взаємодіяти з онлайн-магазинами у WhatsApp, то компанія повідомить у месенджері компанії Facebook про те, як вона передає дані користувача.

“Ми ще раз наголошуємо, що ні WhatsApp, ні Facebook не мають доступу до вмісту повідомлень, захищених наскрізним шифруванням”, – зазначили в компанії.

Через це оновлення користувачі почали вважати, що компанія планує змінити обсяг даних, якими вона ділиться з Facebook. Проте у WhatsApp заявили, що в оновленні з'являться розширені інструменти обміну бізнес-повідомленнями та функції купівель.

WhatsApp вже ділиться певною інформацією з Facebook, наприклад IP-адресою, назвою пристрою і купівлями, зробленими через платформу. Але це не стосується Європи та Великобританії, де існують різні закони про конфіденційність.

Як повідомляв ІМІ, 4 січня месенджер WhatsApp сповістив користувачів, що передаватиме їхні персональні дані компанії Facebook. Передавати WhatsApp може реєстраційні дані акаунту, зокрема номер телефону, дані про транзакції, взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

Користувачі мали погодитися на нову угоду користувача до 8 лютого, інакше WhatsApp просто припинить у них працювати.

Проте WhatsApp вирішив перенести дату оновлення угоди користувачів до середини травня після того, як люди почали масово переходити до конкурентних платформ, зокрема Telegram.

Liked the article?
Help us be even more cool!