ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежна наглядова рада Facebook вирішила скасувати блокування чотирьох повідомлень

29.01.2021, 15:20
Фото – Michele Doying / The Verge
Фото – Michele Doying / The Verge

Незалежна наглядова рада Facebook ухвалила рішення про скасування блокування чотирьох повідомлень. Головною причиною їхнього видалення, на думку соцмережі, стало поширення мови ненависті, повідомляє MediaSapiens із посиланням на Reuters.

Як зазначили члени ради, соцмережа помилково видалила публікацію користувача з Мʼянми з фотографіями померлої дитини й коментарем, який критикував реакцію мусульман на вбивства у Франції та ставлення Китаю до мусульман-уйгурів. 

Рада також “виправдала” повідомлення з цитатою нацистського міністра пропаганди Йозефа Геббельса. Його Facebook видалив за порушення своєї політики щодо “небезпечних осіб і організацій”.

Рада вирішила, що Facebook помилково видалив повідомлення з критикою реакції французького уряду на пандемію, а також фотографії в Instagram, які демонстрували жіночі соски. За словами користувача з Бразилії, фотографії були спрямовані на підвищення обізнаності щодо симптомів раку грудей.

Крім того, рада випустила низку необовʼязкових рекомендацій для соцмережі. Наприклад, Facebook має повідомляти користувачам конкретне правило, яке вони порушили, а також детальніше прояснити свої правила, що стосуються таких питань, як небезпечні групи та дезінформація у сфері здоровʼя. Facebook не зобовʼязаний діяти відповідно до цих рекомендацій, але повинен публічно відповісти на них протягом 30 днів.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2020 року Незалежна наглядова рада Facebook оголосила про перші шість випадків, щодо яких вона може скасувати рішення соціальної мережі про видалення контенту. 

Facebook назвав імена перших 20 членів незалежної наглядової ради, яка вирішуватиме спори щодо модерації контенту. До ради ввійшли журналісти, активісти та юристи, що працюють над питаннями свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!