ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії Невзорова заочно засудили до 8 років колонії за розповідь про удар РФ по пологовому будинку в Маріуполі

01.02.2023, 11:30
Фото – secretmag
Фото – secretmag

Басманний районний суд Москви заочно засудив російського блогера, ексдепутата Державної думи РФ Олександра Невзорова до восьми років колонії загального режиму в справі про поширення "фейків" про російську армію (пункт "д" частини 2 статті 207.3 КК), повідомляє "Настоящее время" з посиланням на пресслужбу суду.

Справу порушили після того, як Невзоров розповів, що російські військові в березні 2022 року, під час облоги Маріуполя, цілеспрямовано обстріляли пологовий будинок у цьому місті, внаслідок чого загинула щонайменше одна вагітна жінка. Інформацію про обстріл підтвердили як незалежні журналісти, які були на місці удару, так і лікарі пологового будинку та інші пацієнтки, але російська влада стверджує, що удар нібито завдали по позиціях українських військових.

Також, за версією слідства, з березня і до травня 2022 року Невзоров публікував у своїх телеграм-каналі, ютуб-каналі та інстаграмі тексти й ролики зі "свідомо неправдивою інформацією" про інші злочини російських військових у Маріуполі та Бучі.

Заочний вирок означає, що, якщо Невзоров повернеться до Росії, звідки він виїхав незабаром після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, його негайно заарештують і відправлять за ґрати. Термін його покарання рахуватиметься з моменту його затримання чи екстрадиції до Росії. Окрім цього, суд за клопотанням держобвинувачення позбавив Невзорова права робити публікації в інтернеті протягом чотирьох років.

На день раніше прокурор запросив дев'ять років колонії для Невзорова.

4 травня 2022 року МВС Росії оголосило Олександра Невзорова в розшук. 6 травня Басманний суд заочно заарештував його.

На президентських виборах 2012 року Невзоров був довіреною особою Володимира Путіна, проте зараз він активно виступає за повернення Криму Україні та повне звільнення Донбасу. У квітні 2022 року мін'юст Росії вніс Невзорова до списку ЗМІ-"іноагентів". Він перебуває за межами Росії.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня 2022 року стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

6 червня Володимир Зеленський підтвердив, що Невзоров подався на українське громадянство.

8 червня на сайті Президента України було оприлюднено петицію щодо заборони надання громадянства України Олександру Невзорову, яка у вересні набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

13 жовтня Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону надання українського громадянства Олександру Невзорову. 

Liked the article?
Help us be even more cool!