ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вводить в експлуатацію реєстр суб’єктів у сфері медіа

Фото – фейсбук Нацради
Фото – фейсбук Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ввела в дослідну експлуатацію державну автоматизовану інформаційно-комунікаційну систему “TERES-Реєстр у сфері медіа”. Таке рішення Нацрада ухвалила 11 січня на своєму засіданні.

Реєстр був створений за кошти донорів. Функціонал реєстру, розроблений упродовж минулого року, пройшов попередні випробування і був рекомендований до впровадження в дослідну експлуатацію.

За словами першого заступника голови Нацради Валентина Коваля, створено поки що частину реєстру – основний функціонал бази даних про проведення ліцензійних реєстраційних дій. Інша частина, передбачена в Законі “Про медіа”, – електронний кабінет для суб’єктів у сфері медіа – все ще перебуває в розробленні. Регулятор працює над цією складовою реєстру і також сподівається на підтримку донорів у його створенні.

Крім того, Нацрада винесе на громадське обговорення два проєкти нормативно-правових актів, які стосуються функціонування Реєстру суб’єктів у сфері медіа і подання регулятору заяв щодо реєстрації. Це проєкти змін до Порядку функціонування Реєстру суб’єктів у сфері медіа та до Порядку подання до Національної ради заяв щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа.

Запропоновані зміни стосуються спеціалізованих друкованих видань. Нацрада зазначає, що прагне надати їм можливість відбиватися в реєстрі зі своєю спеціалізацією, якщо вона є, оскільки це важливо для певних аспектів їхньої рекламної діяльності. Отже, у реєстрі, а також заяві на реєстрацію друкованого медіа має з’явитися графа “спеціалізація”, йдеться в повідомленні.

Зміни розроблено, щоб удосконалити положення цих актів і увідповіднити їх Закону України “Про рекламу”. Громадське обговорення триватиме один місяць із дня оприлюднення цих документів на сайті Нацради.

Як повідомляв ІМІ, Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа в травні 2023 року, а вже в червні зареєструвала перші онлайн-медіа.

Також медіарегулятор назвав помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа.

Закон “Про медіа”, який розширив повноваження Національної ради й набрав чинності 31 березня 2023 року, передбачає реєстрацію регулятором медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!