ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада втретє звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу "Наш"

30.09.2021, 13:44
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду стосовно анулювання ліцензії телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”), це вже буде третє таке звернення. 

Це рішення Нацрада ухвалила 30 вересня, повідомляється на сайті регулятора.

Крім того, Нацрада оштрафувала телеканал “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) на суму 119 544,75 грн, що становить 25% розміру ліцензійного збору.  

На засіданні регулятор розглянув результати позапланових безвиїзних перевірок обох  юридичних осіб за ефір від 22 червня 2021 року. 

Тоді моніторинг зафіксував пряму трансляцію передачі “Важливе”, тема якої стосувалася обговорення 80-ї річниці нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз (з повторами передачі 22, 23, 25, 26, 27 і 28 червня 2021 року). Під час інтерв’ю з Євгеном Мураєвим зафіксовано мову ворожнечі.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу “Наш” через заклики в його ефірі до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

19 серпня Національна рада призначила ТОВ “Наш 365” (логотип “Наш”) і ТОВ “Наша Прага” (логотип “Максі-ТВ”) позапланові безвиїзні перевірки через поширення мови ворожнечі у висловлюваннях Олени Бондаренко.

19 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу “Наш” через заклики в його ефірі до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. В ефірі каналу був Петро Симоненко.

16 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва отримав позов Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням анулювати ліцензію на мовлення для телеканалу “Наш 365”.

22 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо анулювання ліцензії телеканалу “Наш 365”.

22 вересня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив звернутися до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханнями переглянути рішення щодо звернення до суду про анулювання ліцензії каналу “Наш”.

Liked the article?
Help us be even more cool!