ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова просить Нацраду переглянули рішення щодо анулювання ліцензії каналу "Наш"

24.09.2021, 13:28
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив звернутися до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханнями переглянути рішення щодо звернення до суду про анулювання ліцензії каналу “Наш”. 

Таке рішення комітет прийняв на своєму засіданні 22 вересня, повідомляє “Детектор медіа”.

Голова комітету Нестор Шуфрич зазначив, що вважає рішення регулятора не справедливим з огляду на те, що під час ефіру від 4 травня (під час розгляду порушень цього ефіру Нацрада прийняла рішення звернутись до суду щодо анулювання ліцензії каналу “Наш”) ведуча закликала гостя студії Петра Симоненка до толерантності. Також він звертає увагу на те, що за його інформацією, правоохоронні органи не порушили справу проти Петра Симоненка або інших спікерів, вислови яких стали приводом до санкцій Нацради.

“Нацрада є безумовно незалежним органом. Але ми є на сьогодні представниками Верховної ради України не лише з законодавчими повноваженнями, а й з повноваженнями контролю”, – сказав він.

При цьому Шуфрич додав, комітет має “звернутись коректно, не тиснучи на Нацраду, щодо перегляду цього питання”. 

“Я вважаю, що у рішенні звернутись до суду вони вийшли за межі своєї компетенції, бо у статті чітко вказано, що можна карати, якщо журналіст не реагував. Регулятор перевищив свої повноваження”, - сказав він.

Представники каналу під час розгляду питання у комітеті називали дії Нацради “систематичним тиском”, казали, що в прямому ефірі не можливо передбачити, що скажуть гості, що ведучі завжди роблять зауваження гостям, і що канал має  проукраїнську позицію: “Ми не можемо передбачити те, що скажуть гості, але якщо таке стається ми робимо зауваження. Тому вважаємо це рішення політично вмотивованим”.

Представники регулятора на засідання комітету не прийшли. Нестор Шуфрич сказав, що питання переносилось на два тижні саме для того, щоб надати членам Нацради прийти на засідання.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу "Наш" через заклики в його ефірі до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

19 серпня Національна рада призначила ТОВ "Наш 365" (логотип "Наш") і ТОВ "Наша Прага" (логотип "Максі-ТВ") позапланові безвиїзні перевірки через поширення мови ворожнечі у висловлюваннях Олени Бондаренко.

19 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу “Наш” через заклики в його ефірі до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. В ефірі каналу був Петро Симоненко.

16 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва отримав позов Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням анулювати ліцензію на мовлення для телеканалу "Наш 365".

22 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо анулювання ліцензії телеканалу "Наш 365".

Liked the article?
Help us be even more cool!