ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада проситиме суд анулювати ліцензію телеканалу “Наш”

19.08.2021, 14:47
Фото: site.ua
Фото: site.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу "Наш" через заклики в його ефірі до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. Про це повідомляє сайт Нацради.

Щодо ТОВ "Наша Прага" Національна рада вирішила застосувати санкцію "стягнення штрафу", що становитиме 25% розміру  ліцензійного збору. Для цієї компанії сума штрафу – 119 544,75 грн. 

Так, ТОВ "Наш 365" (логотип "Наш") і ТОВ "Наша Прага" (логотип "Максі-ТВ") 4 травня транслювали передачу "Марафон", де містилися висловлювання, які мають ознаки прихованого заклику до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, заснованої на нетерпимості до представників Православної церкви України, її представників та вірян. Це стосується виступу лідера забороненої в Україні Комуністичної партії Петра Симоненка.

Він називав Православну церкву України "розкольниками", вживав вислів "режим профашистського толку" щодо державної влади, називав російську агресію "громадянською війною".

Ведучі, на думку Нацради, не вжили заходів для припинення правопорушення.

Як повідомляв ІМІ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ТОВ "Наш 365" (логотип "Наш") і ТОВ "Наша Прага" (логотип "Максі-ТВ") позапланові безвиїзні перевірки через поширення мови ворожнечі у висловлюваннях Олени Бондаренко.

Liked the article?
Help us be even more cool!