ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканали “Наш” і “Максі-ТВ” перевірять через мову ворожнечі у виступах Бондаренко

19.08.2021, 14:26
Фото: скріншот з відео телеканалу "Наш"
Фото: скріншот з відео телеканалу "Наш"

19 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ТОВ "Наш 365" (логотип "Наш") і ТОВ "Наша Прага" (логотип "Максі-ТВ") позапланові безвиїзні перевірки через поширення мови ворожнечі у висловлюваннях Олени Бондаренко, які прозвучали в передачі "Важливе" 28 липня. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Як інформує регулятор, публічні висловлювання Олени Бондаренко, поширені телеканалами "Наш" і "Максі-ТВ", містять ірраціональні твердження про існування ознак дискримінації російської мови в Україні. На думку промовиці, "большое преступление, что не признают в принципе русскоязычных граждан как граждан, никем. Т.е. это не народ, не народность, это не меньшинство, это не община, это непонятно кто"; "заметьте – не русскоязычные забирали права у украиноязычных граждан, а всегда это было в отношении русскоязычных граждан. Т.е. всегда ущемляли права только одной большой языковой общины"; "пока нам будут всякие Кремени рассказывать про то, что все должны говорить только на одном языке, у нас просто страны не останется. У нас не останется тех, кто должен говорить на этом языке. Вымрем все, как мамонты".

"Вирази цієї особи містять упереджену, необ’єктивну інформацію, приписування україномовним громадянам дій, спрямованих на позбавлення прав та дискримінацію громадян України, які послуговуються російською мовою", – йдеться в повідомленні.

Під час прямої трансляції передачі та повторів ведучі не вжили жодних заходів, щоб припинити правопорушення.

Перевірки пройдуть у період із 6 до 17 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!