ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сайт Ukraine.ua вчинено кібератаку – МЗС

26.01.2022, 17:00
Фото – inbusiness.kz
Фото – inbusiness.kz

У ніч на 26 січня на офіційний сайт України Ukraine.ua вчинено кібератаку, внаслідок якої сайт протягом кількох годин був недоступний для користувачів. 

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

“Станом на 13.00 доступ до сайту відновлено, але робота з протидії наслідкам кібернападу триває. Фахівці МЗС України вживають усіх необхідних заходів для відновлення повноцінної стабільної роботи сайту. Найближчим часом все ще можливі тимчасові проблеми з доступом до ресурсу”, – йдеться в повідомленні.

Офіційний сайт України Ukraine.ua запустили 14 січня 2021 року. Це портал, орієнтований передусім на закордонну аудиторію, має версії англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською мовами, а також на івриті. 

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

14 січня СБУ заявила, що витоку персональних  даних не відбулося. Того ж дня СБУ заявила про причетність російських спецслужб до кібератаки на органи державної влади України.

Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Компанія Microsoft Corp заявила, що її фахівці знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що кібератака на органи державної влади, яка сталася в ніч на 14 січня, була спланована і проведена спецслужбами Росії.

Держспецзв’язку заявила, що 22 сайти органів державної влади постраждали від масованої кібератаки, яка відбулася в ніч на 14 січня. Причетними до атаки є російській хакерські угруповання.

У ніч на 22 січня невідомий виклав на хакерському форумі Raid forum оголошення про продаж нібито персональних даних українців, зокрема з “Дії”, отриманих під час кібератаки 14 січня на державні сайти України. Департамент кіберполіції Національної поліції України заявив, що інформація про витік даних із порталу “Дія” не відповідає дійсності.

У Міністерстві цифрової трансформації інформацію про злив даних назвали “провокацією та продовженням гібридної війни”.

Liked the article?
Help us be even more cool!