ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС України вимагає негайного звільнення Протасевича

24.05.2021, 11:00

Міністерство закордонних справ України вимагає негайного звільнення затриманого в Білорусі журналіста Романа Протасевича. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Twitter, повідомляє “Українська правда”.

“Вчергове тривожні новини з Білорусі. Цього разу в Мінську затримано білоруського журналіста Романа Протасевича. Чергова атака на свободу слова з боку білоруської влади.

Вимагаємо негайного звільнення. На час утримання під вартою права затриманого мають бути безумовно ґарантовані”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

23 травня в аеропорту Мінська силовики затримали одного із засновників телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

Комітет державної безпеки Білорусі заніс засновників телеграм-каналу Nexta Степана Путила та Романа Протасевичa до списку осіб, причетних до терористичної діяльності, поруч з очільниками ІДІЛ та іншими міжнародними терористами.

16 листопада 2020 року Білорусь передала польській стороні ноту з вимогою видати в найкоротші строки засновників телеграм-каналу “Нехта” Степана Путила і Романа Протасевича. 

5 листопада 2020 року Слідчий комітет Білорусі звинуватив засновника телеграм-каналів Nexta і Nexta Live Степана Путила та колишнього головного редактора телеграм-каналів Романа Протасевича в організації масових заворушень у країні. 

20 жовтня 2020 року суд Центрального району Мінська визнав телеграм-канал Nexta Live і логотип Nexta екстремістськими матеріалами. 

Телеграм-канал Nexta Live, що висвітлює протести в Білорусі, змінив назву на “Нехта-Live” після того, як суд Мінська визнав його логотип “екстремістським матеріалом”.

14 серпня 2020 року стало відомо, що МВС Білорусі відкрило провадження проти засновника опозиційних телеграм-каналів Nехта і Nехта Live Степана Путила та оголосило його в розшук. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Путилу закидають організацію масових заворушень.

У серпні Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук Степана Путила, засновника телеграм-каналу Nexta.

Nexta Live, попри вимкнення інтернету, став головним джерелом інформації про протести в Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!