ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білорусь внесла засновників NEXTA до списку терористів

19.11.2020, 15:00
Фото – naviny.media
Фото – naviny.media

Комітет державної безпеки Білорусі заніс засновників Telegram-каналу NEXTA до списку осіб, причетних до терористичної діяльності, поруч з очільниками ІДІЛ та іншими міжнародними терористами.

Актуальна редакція Списку організацій та фізичних осіб, причетних до терористичної діяльності, опублікована на сайті Комітету державної безпеки Республіки Білорусь, повідомляє Суспільне.

Останніми номерами в цьому списку вказано Путила Степана Олександровича та Протасевича Романа Дмитровича. Степан Путило був засновником одного з найпопулярніших телеграм-каналів Білорусі Nехта, який активно висвітлює протести проти Олександра Лукашенка. Роман Протасевич тривалий час був головним редактором Nехта.

Поруч з іменами білоруських активістів у списку КДБ вказали терористів, оголошених у міжнародний розшук ООН: Аміра Мухаммада Саїда Абдель-Рахмана аль-Мауля, одного із засновників ІДІЛ, сина Осами бен Ладена Хамзу бен Ладена та інших.

Як повідомляв ІМІ, 16 листопада Білорусь передала польській стороні ноту з вимогою видати в найкоротші строки засновників телеграм-каналу “Нехта” Степана Путила і Романа Протасевича. 

5 листопада Слідчий комітет Білорусі звинуватив засновника телеграм-каналів Nexta і Nexta Live Степана Путила та колишнього головного редактора телеграм-каналів Романа Протасевича в організації масових заворушень у країні. 

20 жовтня суд Центрального району Мінська визнав телеграм-канал Nexta Live і логотип Nexta екстремістськими матеріалами. 

Телеграм-канал Nexta Live, що висвітлює протести в Білорусі, змінив назву на “Нехта-Live” після того, як суд Мінська визнав його логотип “екстремістським матеріалом”.

14 серпня стало відомо, що МВС Білорусі відкрило провадження проти засновника опозиційних телеграм-каналів Nехта і Nехта Live Степана Путила та оголосило його в розшук. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Путилу закидають організацію масових заворушень.

У серпні Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук Степана Путила, засновника Telegram-каналу Nexta.

Телеграм-канал Nexta Live, попри вимкнення інтернету, став головним джерелом інформації про протести в Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!