ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія оголосила в розшук засновника опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta

17.08.2020, 12:24
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук Степана Путила, засновника Telegram-каналу Nexta, що оперативно висвітлює перебіг антиурядових протестів у Білорусі.

Про це повідомляє Белсат із посиланням на базу даних МВС Російської Федерації, передає Укрінформ.

Так, у базі даних російського МВС зазначено, що Путило перебуває в розшуку. Проте не уточнюється, які саме правопорушення йому інкримінують.

За декілька днів протестів у Білорусі аудиторія білоруського Telegram-каналу Nexta Live збільшилася до 1,9 мільйона підписників. Сюди надсилають анонімні фото і відео з демонстрацій по всій країні, на каналі з’являються поради, як протистояти силовикам, і заклики виходити на протести й влаштовувати страйки. 

Головред каналу Роман Протасевич і Степан Путило зараз живуть у Польщі, де попросили політичного притулку.

Нагадаємо, у Білорусі після виборів президента, що відбулися 9 серпня, почалися масові акції протесту проти фальсифікації результатів голосування. Силовики жорстко розганяють протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати й водомети. Від початку протестів затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили не менш ніж 250 осіб, є загиблі. Тим часом 14 серпня ЦВК Білорусі оголосила переможцем виборів чинного главу держави Олександра Лукашенка, який керує країною з 1994 року.

Як повідомляв ІМІ, 14 серпня стало відомо, що МВС Білорусі відкрило провадження проти засновника опозиційних телеграм-каналів Nехта і Nехта Live Степана Путила та оголосило його в розшук. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Путилу закидають організацію масових заворушень.

Liked the article?
Help us be even more cool!