ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС проти запрошення послів РФ і Білорусі на вручення Нобелівської премії

МЗС України виступило проти запрошення послів Росії та Білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Фундація Нобеля ухвалила рішення відновити практику запрошення послів Росії та Білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії. Таке рішення пояснюється бажанням напряму доводити свої цінності навіть тим державам, які їм протистоять. Доводити цінності гуманізму до Росії та Білорусі – сізіфова праця. Зусилля, які не призведуть до результату", – зазначив Ніколенко.

Ніколенко підкреслив, що, найімовірніше, того дня, коли російський посол сидітиме в гарному костюмі в Стокгольмському концерт-холі, російська армія скоюватиме чергові воєнні злочини на окупованих територіях України, а російські ракети знищуватимуть чергові житлові квартали в українських містах.

Речник МЗС нагадав, що торік Фундація Нобеля не запрошувала російських та білоруських послів як відповідь на російську агресію проти України.

Як повідомляв ІМІ, Росію, Білорусь та Іран знову запросили на бенкет з нагоди вручення Нобелівської премії в Стокгольмі. У Нобелівському фонді заявили, що прагнуть залучити навіть тих, хто не поділяє цінностей Нобелівської премії.

Нобелівський бенкет – один з обовʼязкових заходів вручення Нобелівської премії, це урочиста вечеря в присутності королівської родини та близько 1 300 гостей.

Як повідомляв ІМІ, Нобелівську премію миру 2022 року присудили українській правозахисній організації "Центр громадянських свобод", білоруському правозахиснику Олесю Біляцькому, російській правозахисній організації "Меморіал".

У Нобелівському комітеті пояснили, що лауреати представляють громадянське суспільство у своїх країнах.

"Вони багато років пропагували право критикувати владу та захищати основні права громадян. Вони доклали значних зусиль, щоб задокументувати воєнні злочини, порушення прав людини та зловживання владою. Разом вони демонструють важливість громадянського суспільства для миру та демократії", – заявили в комітеті.

Премію вручили в столиці Норвегії Осло 10 грудня, в Міжнародний день прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!