ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС Грузії заявило, що оператор Лашкарава міг померти від передозування наркотиків

13.07.2021, 13:46
Фото – GUGA MAISURADZE / ВВС
Фото – GUGA MAISURADZE / ВВС

Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що проміжні дані експертизи свідчать про те, що смерть побитого телеоператора Лексо Лашкарава могла бути спричинена передозуванням наркотиків. 

Про це було заявлено 12 липня на надзвичайному брифінгу в МВС Грузії, повідомляє “Новини-Грузія”.

“Відповідно до висновку хімічної експертизи, зразки, взяті з тіла Лексо Лашкарава, містили наркотики – морфін, кодеїн, тетрагідроканнабінол, габапентин і моноацетін морфін. Згідно з експертизою, причиною смерті могло бути передозування цих засобів, слід зазначити, що цей висновок є проміжним”, – заявили в МВС.

За даними відомства, Лашкарава за день до смерті придбав психотропні препарати й одноразові шприци в аптеці.

Також в МВС стверджують, що “доказами в справі підтверджується”, що Лашкарава “купував і вживав наркотики разом із другом, після чого двічі йому ставало погано”.

МВС також опублікувало відео з камер спостереження, які були використані слідством.

Видання нагадує, що в Лексо Лашкарави були зламані лицьові кістки, йому провели операцію. Через шість днів, вранці 11 липня, мати виявила, що він помер у власному ліжку. МВС почало розслідування за фактом.

Відразу після виявлення поліція вивезла тіло Лашкарави з квартири без узгодження з родичами. Це сталося в такому поспіху, що тіло винесли в спеціальному мішку, але без використання носилок, пише видання.

Пізніше в МВС заявили, що до розслідування може приєднається незалежний експерт.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня стало відомо, що в Тбілісі помер телеоператор Лексо Лашкарава, якого 5 липня побили противники маршу ЛГБТ-спільноти. У зв'язку з цим 11 липня у Тбілісі та в інших містах відбулася акція з вимогою відставки уряду.

11 липня низка ЗМІ Грузії у зв'язку зі смертю Лексо Лашкарави поширили спільну заяву, у якій зазначено, що випадки порушення прав журналістів “наблизилися до критичної межі”. ЗМІ також озвучили вимогу відставки повного складу уряду Грузії на чолі з прем’єром Іраклієм Гарібашвілі, погрожуючи протестами.

5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів противників маршу ЛГБТК+-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами та операторами.

12 липня у залі засідань парламенту Грузії сталася сутичка після того, як туди ввірвались опозиційні журналісти та громадські активісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!