ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС Білорусі просить суд визнати видання Zerkalo.io екстремістським

10.08.2021, 13:00
Фото - zerkalo.io
Фото - zerkalo.io

Міністерство внутрішніх справ Білорусі доповнило позов про визнання інформаційної продукції порталу TUT.BY і його соцмереж екстремістськими матеріалами і вимагає визнати таким і видання Zerkalo.io.

Про це повідомляє Zerkalo.io.

Суд Центрального району Мінська продовжить розгляд позовної заяви МВС 13 серпня.

Як пише видання, 8 липня під час моніторингу інтернету співробітники МВС виявили медіаресурс Zerkalo.io.

“На інтернет-ресурсі Zerkalo.io журналістами команди TUT.BY триває інформаційний тиск, спрямований на розміщення інформації з ухилом на дискредитацію органів державної влади, інформація подається однобічно, з негативною оцінкою діяльності державних органів, де завуальовано (від третьої особи) під виглядом інформаційних повідомлень формується контент, який створює масований інформаційний тиск на передплатників, здійснюється пропаганда протестної активності в суспільстві (так звані флешмоби), спрямована на формування і підтримку протестного настрою серед громадян і дестабілізацію громадського обстановки в країні” - йдеться в обґрунтуванні відомства.

У свою чергу, видання зауважує, що більша частина команди TUT.BY не має до Zerkalo.io ніякого відношення.

Також МВС просить визнати екстремістськими логотипи (цифрові водяні знаки) TUT.BY і Zerkalo.

Які саме матеріали Zerkalo.io викликали претензії у МВС, редакція поки не знає.

Редакція зазначає, що працюватиме, як і раніше. “Ми впевнені, що не порушуємо закон і претензії МВС є безпідставними. Журналісти Zerkalo.io дотримуються принципів журналістики і білоруських законів”, - зазначає редакція.

Як повідомляв ІМІ, 8 липня команда заблокованого білоруського видання TUT.BY запустила нове медіа – Zerkalo.io.

3 червня МВС Білорусі скерувало до суду Центрального району Мінська позовну заяву з проханням визнати екстремістською інформаційну продукцію не лише порталу TUT.BY, а також його акаунтів у телеграмі, вайбері, твіттері, вконтакті, однокласниках і тіктоку.

18 травня Міністерство інформації Білорусі обмежило доступ до інтернет-ресурсів TUT.BY. 

Того ж дня портал TUT.BY повідомив, що до його офісу прийшли співробітники департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю. Також силовики прийшли до кількох редакторів, зокрема до головної редакторки порталу Марини Золотової. 

Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю порушив щодо посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” (портал TUT.BY) кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Справу порушено за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі). Затримано 15 осіб.

З 19 січня 2021 року TUT.BY втратив статус ЗМІ.

Із грудня 2020 року Економічний суд Мінська ухвалив рішення про позбавлення порталу TUT.BY статусу засобу масової інформації. Зі свого боку портал подав апеляційну скаргу на рішення Економічного суду Мінська.

29 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

18 вересня 2020 року міністерство звернулося до суду з позовом про припинення випуску видання TUT.BY.



Liked the article?
Help us be even more cool!