ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОН відмовило Киві в присудженні наукового ступеня

30.11.2021, 17:27
Фото – фейсбук Данила Мокрика
Фото – фейсбук Данила Мокрика

Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки відмовила народному депутату Іллі Киві в присуджені наукового ступеня кандидата наук з держуправління.

Таке рішення колегія ухвалила 30 листопада, повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина (фракція “Слуга народу”), повідомляє Громадське.

За її словами, атестаційна колегія МОН одноголосно скасувала рішення спецради Інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості про присудження Киві цього наукового ступеня.

Вона також зазначила, що керівника спецради та наукового керівника Киви позбавили права займатися відповідними видами наукової діяльності протягом двох років.

Ще 17 липня Кива заявив, що йому не дали науково ступеня, тому він звертатиметься до суду. Він казав, що “його позбавили наукового ступеня” через відсутність новизни в його дослідженні. 

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня 2021 року Ілля Кива в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості України захистив дисертацію на тему “Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)”. 13 членів комісії проголосували одноголосно за. Водночас 26 квітня невідомі чоловіки не пустили частину журналістів на захист кандидатської дисертації Іллі Киви. Зокрема, не пустили журналіста проєкту Bihus.info Данила Мокрика, журналістів 24 каналу, “Української правди” та 5 каналу. Аргументували відмову відсутністю в списку акредитації. разом з тим на захід потрапили “112 Україна”, NewsOne, ZIK, “Перший незалежний”.

Секретаріат уповноваженого Верховної Ради з прав людини відкрив провадження щодо ненадання Інститутом підготовки кадрів Державної служби зайнятості журналістові Bihus.info Данилу Мокрику запису засідання із захисту дисертації Іллі Киви. 

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що не позбавляли народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллю Киву ступеня кандидата наук, тому що ніколи не присуджували його.

Liked the article?
Help us be even more cool!