ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста Бігус.інфо не пускають на захист дисертації Киви

26.04.2021, 12:28
Фото - фейсбук Данила Мокрика
Фото - фейсбук Данила Мокрика

Журналіста проєкту “Бігус.інфо” Данила Мокрика не пускають 26 квітня на захист кандидатської дисертації народного депутата Іллі Киви.

Про це журналіст повідомив ІМІ.

За його словами, захід проходить в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. Туди також не пускають журналістів 24 каналу, “Української правди” та 5 каналу.

Не пускає до приміщення чоловік у цивільному, який представився працівником поліції, і показав жетон. Аргументував він відмову відсутністю у списку акредитації. 

“Ми туди приїхали з оператором. На вході в інститут стояла особа, одягнута у цивільне, яка не пропускала журналістів. Мене, журналістів 24 каналу, “Української правди”, 5 каналу. Цей чоловік сказав, що у нього є списки, які, як потім виявилося, надані йому чи-то пресслужбою, чи-то помічниками Киви, кого треба пускати і кого не будуть. І це вони називали “списками акредитованих”, - розповів Данило.

Журналіст викликав поліцію та написав заяву про перешкоджання. 

Як розповів Мокрик, їх не пускали спочатку до самого приміщення інституту, але після приїзду поліції вони змогли потрапили у приміщення, але на сам захід досі не можуть потрапити.

“Спочатку не пускали до самого приміщення інституту, після того як приїхала поліція, після цього десь через дві години, ми потрапили у приміщення будівлі. Але зараз ми залишилися на сходовій клітці, тому що ми піднялися на другий поверх і тут намалювався знову цей чоловік. Він стоїть тут на сходах перед входом на другий поверх”, - зазначив журналіст.

Також він зауважив, що слідчий, який приїхав на місце події, не здійснив жодних заходів для усунення порушення прав журналістів.

Водночас, за словами Мокрика, акредитованими є “112 Україна”, NewsOne, ZIK, “Перший незалежний”.

“Я зміг підглянути у список, з яким звірявся цей чоловік. І там були в основному “112 Україна”, NewsOne, ZIK, “Перший незалежний” - всі найкращі люди. І в якийсь спосіб пройшли ТСН”, - розповів журналіст.

Пізніше, коли в Інститут приїхав вже третій представник поліції, журналістів вже ж таки пустили всередину. Їх посадили в окреме приміщення, де вони дивляться онлайн-трансляцію захисту дисертації, повідомляє Українська правда.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива в кулуарах Верховної Ради обматюкав журналіста проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Данила Мокрика, який поставив запитання про відмивання грошей через конвертаційні центри.

Журналісти Bihus.Info надіслали електронні звернення до профільних комітетів Верховної Ради та правоохоронців після інциденту з народним депутатом Іллею Кивою, який у кулуарах парламенту обматюкав журналіста Данила Мокрика. 

3 березня Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради не знайшов правових підстав для покарання народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви за його неетичну поведінку під час спілкування 4 лютого з журналістом-розслідувачем проєкту Bihus.info Данилом Мокриком.

У листопаді 2020 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива під час спілкування з журналісткою проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info назвав керівника проєкту Дениса Бігуса “корупціонером і педерастом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!