ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен відкрив справу щодо інституту, який відмовився надати запис захисту Киви – Мокрик

23.06.2021, 14:05
Фото – фейсбук Данила Мокрика
Фото – фейсбук Данила Мокрика

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відкрив провадження щодо ненадання Інститутом підготовки кадрів Державної служби зайнятості журналісту Bihus.info Данилу Мокрику запис засідання із захисту дисертації народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви. 

Про це Мокрик повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

За словами журналіста, він звернувся до омбудсмена, оскільки ректорка Інституту Радмила Войтович відмовилася надати йому запис і стенограму засідання.

“Секретаріат Уповноваженого відкрив провадження за моїм зверненням. Рано чи пізно, так чи інакше, повний запис цього легендарного засідання ми отримаємо. Це не найбільша зі скель, які ми вже долупували й пролупували. А якщо його знищать, то це вже буде підставою для кримінальної відповідальності”, – написав Мокрик.

Як повідомляв ІМІ, 12 травня журналіст Bihus.info Данило Мокрик заявив, що Державне бюро розслідувань не відкрило провадження за заявою про перешкоджання його професійній діяльності з боку поліцейського Юрія Рузанова. Він уточнив, що Держбюро розслідувань потрактувало його заяву як звернення громадян та передало її до Територіального управління ДБР у Києві.

У державному Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості України, де захищався нардеп Ілля Кива, визнали, що попри вимогу до відкритості захисту дисертації помічники нардепа організували “акредитацію” для ЗМІ, а охорона вишу не перешкоджала тітушкам.

26 квітня невідомі чоловіки не пустили частину журналістів на захист кандидатської дисертації народного депутата Іллі Киви в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. Зокрема, не пустили журналіста проєкту Bihus.info Данила Мокрика, журналістів 24 каналу, “Української правди” та 5 каналу. Аргументували відмову відсутністю в списку акредитації. Водночас на захід потрапили “112 Україна”, NewsOne, ZIK, “Перший незалежний”.

7 чпервня журналіст Bihus.info Данило Мокрик повідомив, що Державне бюро розслідувань відкрило провадження за його заявою про перешкоджання професійній діяльності з боку поліцейського Юрія Рузанова, який не пускав медіа на захист дисертації народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви.

Liked the article?
Help us be even more cool!