ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОН скоротило програми з чотирьох предметів для дітей за кордоном та на окупованих територіях

Міністерство освіти і науки затвердило скорочені освітні програми з української мови, української літератури, історії України та географії для закладів загальної середньої освіти для дітей за кордоном та на окупованих територіях. Про це повідомила пресслужба МОН.

Ці програми розраховані на учнів, які пропустили навчання або тривалий час не вчилися за українськими освітніми програмами.

Програма з цих предметів побудована так, щоб, отримавши ці знання, школярі безперешкодно могли продовжувати навчання в українських школах.

“Нині майже 400 тисяч учнів перебувають за кордоном. Вони навчаються дистанційно, за сімейною або екстернатною формами в наших школах і водночас мають відвідувати школи в країнах перебування. Це може бути складним завданням для дитини. Тому вивчення українознавчих предметів за скороченою програмою допоможе школярам подолати освітні втрати без подвійного навантаження. Окрім цього, це важливий інструмент для збереження зв’язку з Україною”, зазначив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Мета програми – дати можливість учням опанувати матеріал з основних предметів та надолужити те, що вони пропустили через війну. 

У міністерстві зазначили, що їх також можуть використовувати організації та установи, які навчають дітей у таборах та/чи в недільних школах.

Вчителі, які організовують таке навчання, можуть адаптувати програми з урахуванням потреб та інтересів учнівства.

“Якщо учень або учениця перебуває за кордоном і навчається за скороченими програмами, то має право на зарахування оцінок з інших предметів, отриманих за кордоном”, – додали в МОН.

Як повідомляв ІМІ, міністр освіти і науки Оксен Лісовий та голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький підписали меморандум про партнерство. Тепер освітній контент Суспільного поширюватимуть у закладах освіти в Україні та за кордоном.

Liked the article?
Help us be even more cool!