ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаюрист ЦЕДЕМ пояснив, як уберегти Telegram- та Facebook-акаунти від зламу

Медіаюрист Центру демократії та верховенства права Ігор Розкладай повідомив, що користувачі Telegram та Facebook останнім часом стикаються з послідовним зламом акаунтів, відновити які майже неможливо. Він надав поради, як уберегтися від зламу.

За його словами, спочатку зламують акаунт у Telegram, потім – у Facebook і приєднують до нього сторонній Instagram-акаунт. У такий спосіб людина втрачає доступ до всього.

“Якщо ви не соціально значима особа, шансів відновити нема. Мета таких дій, скоріш за все, шахрайство. Принаймні це засікли на тг”, – написав він. 

Він зазначив: щоб себе убезпечити від зламу, насамперед потрібно перевірити на порталі haveibeenpwned.com, чи фігурують на ньому ваші пошта і мобільний.

“Якщо так, то ви в зоні ризику”, – додав медіаюрист.

У такому разі Ігор Розкладай радить:

  • змінити електронну пошту на непублічну;
  • привʼязати до неї сервіси Meta; 
  • перевірити двофакторну аутентифікацію на пошті й на соцмережах;
  • змінити паролі.

Медіаюрист наголосив: добре, щоб дані для Telegram і Facebook не збігались.

Перед змінами перевірити активні сеанси у Facebook або пристрої / devices у Telegram. Якщо щось стороннє, то його потрібно закрити.

“Нагадую, що двофакторна має привʼязуватися до телефону, написаного у форматі з міжнародним кодом +380, і бажано додати профіль до додатка одноразових кодів на кшталт Duo Mobile, Google authenticator та ін. Причому спочатку ставимо додаток, а потім приєднуємо”, – написав медіаюрист Центру демократії та верховенства права.

У разі спроби зламу Telegram-акаунту він радить користувачам звертатися на “Nadiyno Гаряча лінія з цифрової безпеки”.

Як повідомляв ІМІ, раніше шахраї надсилали адміністраторам Facebook-сторінок фішингові повідомлення, у яких пропонували перейти за посиланням, щоб нібито підтвердити власність облікового запису. Проте в такий спосіб вони можуть заволодіти даними сторінки. 

Liked the article?
Help us be even more cool!