ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск заявив, що X більше не може бути безкоштовною

Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights
Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights

Власник соцмережі X Ілон Маск заявив, що платформа більше не може бути безкоштовною. Про це він сказав під час прямої трансляції розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху 18 вересня, повідомляє “Детектор медіа”.

За його словами, компанія “переходить на невеликий щомісячний платіж за використання системи X”.

“Це єдиний спосіб, який я можу придумати для боротьби з величезними арміями ботів”, – пояснив Маск.

Він додав, що зараз створення бота коштує дрібні копійки. “Але якщо комусь навіть доведеться заплатити кілька доларів або щось подібне, якусь незначну суму, ефективна вартість ботів буде дуже високою”, – сказав він.

Водночас Маск не уточнив, скільки доведеться платити за підписку на соцмережу “Х”, але назвав це “невеликою сумою грошей”.

Під час прямого ефіру Маск також оприлюднив деякі нові показники від Х, зокрема сказав, що зараз у соцмережі 550 мільйонів “щомісячних користувачів”, які генерують від 100 до 200 мільйонів публікацій на день.

Він не деталізував, скільки в цій кількості автентичних користувачів, а скільки ботів. Також він не порівнював згадувані показники з тими, які раніше оприлюднював Twitter. У травні 2022 року, до поглинання Маском, Twitter повідомляв, що “середнє монетизаційне щоденне активне використання” становило 229 мільйонів.

Як повідомляв ІМІ, раніше Twitter (тепер Х) повідомив, що з 1 квітня 2023 року почне проводити ревізію та припиняти дію “синіх галочок верифікації”, отриманих до купівлі компанії Ілоном Маском. 

До купівлі соцмережі Маском сині галочки видавали безкоштовно, вони відзначали верифіковані облікові записи фізичних та юридичних осіб.

Тепер галочку можна придбати, оформивши підписку Twitter Blue. Для тих, хто підпишеться з комп'ютера, вартість підписки становить $8 на місяць, а для мобільних пристроїв – $11. Змінились і кольори галочок: сині залишилися в приватних користувачів, золоті – у великих компаній, а сірі – в урядових організацій.

ВВС встановило, що в соцмережі Twitter профілі з платною підпискою (блакитна позначка), які платять гроші, щоб алгоритм просував їхній контент серед решти користувачів, поширюють дезінформацію про війну Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!