ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лише 1,1% українців вільно володіють англійською – опитування

Фото – grupoeducar.cl
Фото – grupoeducar.cl

Лише 1,1% опитаних українців вільно володіє англійською мовою, а 43,8% опитаних зовсім її не знають.

Про це повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, презентуючи опитування на пресконференції в Києві, передає Укрінформ.

“Ми провели опитування щодо того, як би самі громадяни оцінили власний рівень володіння англійською мовою. Бачимо, що майже 44% опитаних... зазначили, що зовсім не знають англійської мови”, – поінформував він.

Водночас 26,9% респондентів зазначили, що в окремих словах і простих фразах орієнтуються, але читати, писати або говорити англійською мовою зовсім не можуть.

19,2% громадян відповіли, що можуть трохи читати, писати або говорити англійською, але погано. Можуть читати, писати та говорити англійською, але не володіють нею вільно 7,5% опитаних. Натомість лише 1,1% респондентів вільно володіють англійською мовою.

Опитування провела соціологічна служба “Центр Разумкова” з 5 до 11 липня включно в межах проєкту Програми MATRА, що фінансується посольством Королівства Нідерландів в Україні. Загалом опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомляв ІМІ, 28 червня Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9432 “Про застосування англійської мови в Україні”, який пропонує закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

У розділі законопроєкту про використання англійської мови у сфері культури йдеться про те, що іноземні фільми, мовою оригіналу яких є англійська, мають демонструватися в кінозалах мовою оригіналу із субтитруванням державною мовою. Ця норма викликала неоднозначну реакцію в суспільстві через ризик, що вона знищить сферу українського кінодубляжу.

Євгенія Кравчук повідомила, що розділ законопроєкту про англійську мову, який стосується дублювання фільмів у кінотеатрах, мають доопрацювати.

Liked the article?
Help us be even more cool!