ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський пропонує Раді офіційно закріпити англійську однією з мов міжнародного спілкування в Україні

28.06.2023, 11:47
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Відповідний законопроєкт №9432 “Про застосування англійської мови в Україні” був  зареєстрований у парламенті 28 червня.

Законопроєктом передбачається офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначити категорії посад, кандидати на обіймання яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормувати особливості застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоровʼя тощо.

Крім того, проєктом закону пропонується внести зміни до законодавчих актів з метою погодження їхніх норм з його положеннями.

Метою ухвалення законопроєкту є підвищення рівня конкурентоспроможності України, зростання її інвестиційної та туристичної привабливості, розширення застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя та створення сприятливих умов для її опанування громадянами України.

Як повідомляв ІМІ, 17 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів готує законопроєкт, який закріпить англійську в Україні як мову міжнародного спілкування.

Liked the article?
Help us be even more cool!