ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Київстар" подав до суду у зв'язку з масштабним втручанням у роботу мережі

Оператор зв'язку “Київстар” у зв'язку з масштабним збоєм унаслідок хакерської атаки звернувся до суду з позовом про втручання в роботу мережі.

Про це повідомив президент компанії Олександр Комаров в ефірі національного телемарафону 21 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас він зазначив, що не володіє інформацією про те, щоб у зв'язку із зазначеним збоєм мобільного зв'язку позови подавалися проти компанії.

“Немає таких позовів (від клієнтів. – Ред.). Є позов з боку “Київстару” про втручання в роботу його мережі. Є вісім кримінальних справ, відкритих Службою безпеки України, проте поки що жодних позовів від клієнтів я не бачив”, – сказав Комаров.

Він уточнив, що компанія поки що не підрахувала збитків, яких зазнала через збій, але, згідно з попередніми оцінками, вони обчислюються мільярдами гривень.

“Ми їх не рахували (збитки. – ІФ-У) і навіть не здатні поки що їх підрахувати, оскільки займаємося відновленням внутрішніх систем. Але масштаб – це мільярди гривень”, – сказав Комаров.

Водночас президент “Київстару” запевнив, що компанія не має планів підвищувати тарифи для компенсації збитків.

Нагадаємо, 20 грудня “Київстар” повідомив про відновлення всіх базових сервісів, які постраждали через хакерську атаку. Компанія вирішила подякувати абонентам за розуміння та підтримку, скасувавши абонентну плату за наступний місяць, а також повідомила про виділення 100 млн грн на потреби ЗСУ.

Масштабний збій у роботі оператора стався зранку 12 грудня: були відсутні інтернет, неможливо було ввійти в мобільний застосунок “Київстар”, не працював сайт компанії.

Цього ж дня “Київстар” заявив про потужну хакерську атаку, яка стала причиною технічного збою, частково було зруйновано IT-інфраструктуру компанії.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на “Київстар” та розглядає як одну з версій атаку спецслужб РФ. Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання “Солнцепек”. За даними СБУ, воно є підрозділом Головного управління генштабу збройних сил РФ.

Кібератака відбулася через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!