ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київ розірве оренду з УПЦ МП після заборони релігійних організацій з центром у Росії – відповідь на петицію

02.05.2023, 15:21
Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

Київська влада у відповідь на петицію заявила, що орендодавці комунального майна міста вживатимуть заходів з розірвання договорів оренди з Українською православною церквою Московського патріархату тільки після ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі.

Про це йдеться у відповіді заступника міського голови, секретаря Київської міськради Володимира Бондаренка на петицію, повідомляє Радіо Свобода.

“З метою унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких перебуває за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України, зареєстровано проєкт закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій”. Після ухвалення Верховною Радою України зазначеного законопроєкту орендодавці комунального майна територіальної громади міста Києва вживатимуть заходів щодо розірвання договорів оренди з Українською православною церквою”, – зазначив Бондаренко.

Київська влада наголошує, що заходи щодо реалізації порушених в електронній петиції питань вживатимуться після ухвалення парламентом відповідних законодавчих актів, оскільки припинення діяльності релігійних організацій є однією з підстав припинення права користування земельними ділянками.

6 квітня петиція на сайті Київської міської ради із закликом розірвати всі договори столиці з УПЦ МП набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Кабмін пропонує Верховній Раді заборонити діяльність релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі.

29 березня закінчилася дія договору про оренду приміщень між Національним заповідником “Києво-Печерська лавра” та Українською православною церквою Московського патріархату. Втім, представники церкви досі повністю не покинули святиню.

Як повідомляв ІМІ, 5 січня Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської лаври повернули в користування державі. У цих двох культових споруд, розташованих на території заповідника “Києво-Печерська лавра”, закінчився термін дії договору оренди. 

Українські громадські організації закликають Верховну Раду ухвалити законопроєкт №8221 про заборону Російської православної церкви в Україні. 

Законопроєкт №8221 “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій” депутати з різних фракцій внесли до парламенту ще восени 2022 року, він був одностайно підтриманий профільним гуманітарним комітетом ВР. Остаточне ухвалення законопроєкту, на думку громадських активістів, розв'язує проблему РПЦ в Україні відповідно до норм і практик європейського законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!