ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай висилає з країни журналістів трьох американських видань

19.03.2020, 10:12
Фото – theonlinecitizen.com
Фото – theonlinecitizen.com

Китай висилає з країни журналістів трьох провідних американських видань – New York Times, Washington Post та Wall Street Journal. Загалом обмеження стосується 13 репортерів, повідомляє BBC.

Репортери цих видань мають здати свої перепустки не пізніше ніж у 10-денний термін. Редакція New York Times зазначила, що вважає помилкою намір Китаю відрізати себе від світу, Wall Street Journal назвала такі заходи наступом на свободу слова.

"Ми однозначно засуджуємо будь які дії Китаю, що мають на меті вислати американських репортерів", – сказав відповідальний редактор Washington Post Марті Барон.

Під час брифінгу в Пекіні прессекретар китайського МЗС назвав цей захід законною відповідною мірою на обмеження щодо китайських журналістів, яке запровадили в США.

Китай також заборонив пресі працювати в напівавтономних районах Гонконгу та Макао, де взагалі існує більше свободи слова, ніж на материковій частині країни.

Як повідомляв ІМІ, у лютому Міністерство закордонних справ Китаю анулювало акредитацію трьох кореспондентів американської газети The Wall Street Journal у Пекіні через колонку під назвою "Китай – справжній хворий Азії". У матеріалі, який вийшов у рубриці "Думки", йшлося про боротьбу з коронавірусною інфекцією в країні та, зокрема, стверджувалося, що влада приховує реальні масштаби проблеми. Водночас жоден із журналістів, яких вислала китайська влада, не був автором матеріалу.

6 лютого в Ухані (Китай) зник відеожурналіст-фрілансер Чен Цюші, який висвітлював ситуацію з коронавірусом. 

3 березня Держдепартамент США оголосив про різке скорочення кількості співробітників китайських державних ЗМІ, яким дозволено працювати на території США. Цей крок став відповіддю на "дедалі жорсткіше спостереження, переслідування і залякування" працівників американських ЗМІ в Китаї.

Liked the article?
Help us be even more cool!