ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай висилає трьох журналістів The Wall Street Journal за критичну колонку про коронавірус

19.02.2020, 13:30
Фото – cnbc.com / Karen Bleier / AFP / Getty Images
Фото – cnbc.com / Karen Bleier / AFP / Getty Images

Міністерство закордонних справ Китаю анулювало акредитацію трьох кореспондентів американської газети The Wall Street Journal у Пекіні. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на сайт видання. 

Журналістам дали п’ять днів, аби покинути територію країни. Причиною такої реакції Китаю стала колонка під назвою “Китай – справжній хворий Азії”. У матеріалі, який вийшов у рубриці “Думки”, йшлося про боротьбу з коронавірусною інфекцією в країні та, зокрема, стверджувалося, що влада приховує реальні масштаби проблеми. Водночас жоден із журналістів, яких вислала китайська влада, не був автором матеріалу.

Китайське МЗС назвало колонку расистською та такою, що очорнює Китай.

Як повідомляв ІМІ, 6 лютого в Ухані (Китай) зник відеожурналіст-фрілансер Чен Цюші, який висвітлював ситуацію з коронавірусом. 

Журналіст з Уханя знімав репортажі, публікуючи їх на YouTube і у Twitter. На одному з відео він повідомив, що в місцевих лікарнях бракує ресурсів і вони намагаються впоратися з кількістю пацієнтів, яким потрібно лікування.

6 лютого він повідомив родині, що планує зробити репортаж про тимчасову лікарню, яку влада будувала для хворих на коронавірус, і відтоді його ніхто не бачив.

Комітет захисту журналістів закликав владу Китаю сказати, чи є у них журналіст Чен Цюші.

Liked the article?
Help us be even more cool!