ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп США вирішив зменшити кількість китайських журналістів у країні

03.03.2020, 10:10
Фото – ukrainian.voanews.com
Фото – ukrainian.voanews.com

Держдепартамент США оголосив про різке скорочення кількості співробітників китайських державних ЗМІ, яким дозволено працювати на території Сполучених Штатів.

Про це йдеться в поширеній 3 березня заяві держсекретаря Майка Помпео, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як пояснив Помпео, цей крок став відповіддю на “дедалі жорсткіше спостереження, переслідування і залякування” працівників американських ЗМІ в Китаї.

“Наша мета – взаємність. Як і в інших сферах американо-китайських відносин, ми прагнемо створити давно назрілі рівні умови. Ми сподіваємося, що ці дії спонукають Пекін до справедливішого підходу до нас та іншої іноземної преси в Китаї на взаємній основі”, – сказав він.

Відповідно до вказівки Держдепу, з 13 березня кількість співробітників державних китайських ЗМІ має бути скорочено зі 160 до 100.

Агентство “Сіньхуа” зможе мати 59 співробітників, телеканал China Global Television Network – 30, англомовна газета China Daily – дев'ять, Міжнародне радіо Китаю – двох.

Як повідомляв ІМІ, в лютому Міністерство закордонних справ Китаю анулювало акредитацію трьох кореспондентів американської газети The Wall Street Journal у Пекіні.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!