ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї зник журналіст, який робив репортажі про коронавірус

13.02.2020, 13:27
Фото – скриншот з відео Чен Цюші
Фото – скриншот з відео Чен Цюші

В Ухані (Китай) зник відеожурналіст-фрілансер Чен Цюші, який висвітлював ситуацію з коронавірусом. Про це повідомляється на сайті Комітету захисту журналістів.

Згідно з повідомленням, журналіст поїхав до міста Ухань 24 січня і знімав репортажі, публікуючи їх на YouTube і у Twitter. На одному з відео він повідомив, що в місцевих лікарнях бракує ресурсів і вони намагаються впоратися з кількістю пацієнтів, яким потрібно лікування.

6 лютого він повідомив родині, що планує зробити репортаж про тимчасову лікарню, яку влада будувала для хворих на коронавірус, і відтоді його ніхто не бачив.

“Влада в Ухані повинна сказати, чи є у них журналіст Чен Цюші. Якщо так, то його слід негайно звільнити, – сказав Стівен Батлер, координатор програми “Азія” CPJ. – Китай, здається, не засвоїв чіткого уроку, що втаємничування правди про хворобу, яка поширюється, лише погіршить ситуацію”.

Як зазначає CPJ, акаунт журналіста у Twitter продовжує вести людина, яка назвалася другом Цюші і відмовилася розкривати своє ім'я. 9 лютого він повідомив CPJ, що інформації про місцеперебування блогера немає.
У серпні 2019 року Чен прилетів до Гонконгу, щоб повідомити про антиурядові протести, що відбуваються там, і влада викликала його на материк для допиту, про це він сказав у відео, опублікованому в жовтні.

CPJ зателефонував до Бюро громадської безпеки Ухань для коментарів, але ніхто не відповів.

Liked the article?
Help us be even more cool!