ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Культура спілкування в інтернеті впала до найнижчого рівня за чотири роки – Microsoft

13.02.2020, 11:35
Фото – westele.com.ua
Фото – westele.com.ua

Цифрова культура опустилася до найнижчого рівня за останні чотири роки: користувачі в інтернеті стикаються із шахрайством, булінгом, сексуальними домаганнями тощо. 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на щорічне дослідження корпорації Microsoft.

В опитуванні взяли участь 12,5 тисячі людей – підлітки 13–17 років та дорослі 18–74 з 25 країн світу, зокрема зі США, Канади, Франції, Німеччини, Великої Британії, Польщі, Росії.

Загалом автори дослідження виділили 21 різновид інтернет-загроз, які розділили на чотири категорії – поведінкові, репутаційні, загрози сексуального характеру і небажаних комунікацій.

Зокрема, понад половину (58%) респондентів заявили, що стикались із нав’язливою поведінкою, найпоширеніші – небажані контакти та онлайн-шахрайство.

45% зазнали поведінкових загроз у мережі (переважно грубе поводження та тролінг), 37% – загроз сексуального характеру (найчастіше онлайн-домагання), 21% – репутаційних загроз.

Головні мотиви грубого ставлення до людей в інтернеті – зовнішність та політика. Обидві теми назвали проблемними 31% респондентів. Зневажливу поведінку на підставі сексуальної орієнтації назвали 30% опитаних, на основі релігії й расової належності – 26 і 25% відповідно.

Чоловіки й жінки та різні вікові категорії вказали різні причини грубої поведінки в інтернеті. Зовнішність – найпоширеніший привід для підлітків та жінок (38%): дівчата-підлітки (41%) та дорослі жінки (35%) вважають це основною причиною недоречного спілкування.

Для дорослого покоління найпоширеніша причина онлайн-загроз – політика (38%). Для всіх вікових категорій сексуальна орієнтація була другою за популярністю відповіддю: 30% вважають цю тему найбільш провокативною.

Усі вікові категорії зазначили, що найчастіше зі зневажливим ставленням можна зіткнутися в соцмережах. Дві третини опитаних зазнавали грубого ставлення в соцмережах, 24% – на медіаресурсах, 24% – на форумах, 23% – на анонімних майданчиках, 20% – на ігрових сайтах.

60% підлітків заявили, що знають, до кого звернутися по допомогу, якщо їм погрожують в інтернеті, а серед дорослих таких лише 37%.

У Microsoft сподіваються, що завдяки дослідженню цифрової культури політики компанії й споживачі порушать питання про необхідність безпечнішого і шанобливішого спілкування в інтернеті.

Половина респондентів зазначила, що сподівається на те, що компанії у сфері технологій і соціальних мереж розроблять інструменти й політики, які сприятимуть цивілізованій поведінці в мережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!