ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Контент блогерів повинен підпадати під регуляцію – Бородянський

02.12.2019, 12:03
Фото – proforientator.ru
Фото – proforientator.ru

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що контент блогерів має регулюватися. Про це він сказав в інтерв’ю ZN.ua.

“А ми і не регулюємо блогосфери, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство за допомогою якогось контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і понесе за це відповідальність. Блогер і раніше відповідав, згідно з чинним законодавством. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально”, – сказав він. 

Бородянський зазначив, що зараз необмежена кількість людей споживає контент блогерів.

“Ми починаємо з розміру аудиторії. Тому що раніше держава реєструвала ЗМІ, надавала ЗМІ додатковий захист, і кожне слово, що звучало в ЗМІ, мало більшу вагу, ніж просто слово на вулиці”, – сказав міністр.

За його словами, в Україні 92% українців нездатні відрізнити фейк від справжньої новини, і потрібно захистити інформаційний простір. Він підкреслив, що тут не йдеться про порушення свободи слова, а лише про засіб регуляції і встановлення правил.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада Міністерство культури, молоді та спорту України і Комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики презентували обмеженому колу онлайн-медіа драфт законопроєкту про медіа.

У драфті законопроєкту залишається дискусійним питання щодо прирівнювання блогерів до ЗМІ, і якщо це зробити, то з якої кількості підписників, та виникне не тільки питання оподаткування, а й контенту.

6 листопада міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що в Україні планують посилити відповідальність журналістів за поширення неправдивої або маніпулятивної інформації. За його словами, до законодавства планують ввести поняття "маніпулювання суспільною думкою" та його критеріїв. 

Раніше Володимир Бородянський запропонував запровадити кримінальну відповідальність за свідоме спотворення громадської думки ЗМІ.

Міністерство культури, молоді та спорту України розроблятиме законодавство щодо визначення поняття маніпуляції в ЗМІ та захисту журналістів.

13 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики відбулася презентація концепції “Закону про медіа”, який розробляють народні депутати – члени комітету.

Фракція “Слуга народу” розробляє законопроєкт “Про медіа”, яким пропонує регулювати сферу ЗМІ і соціальні мережі.

2 листопада президент Володимир Зеленський видав указ, згідно з яким доручив Кабінету Міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширенню недостовірної, спотвореної інформації, її спростування

Громадські організації “Інститут масової інформації” та “Детектор медіа” підготували свої пропозиції щодо найважливіших сфер дії головного медійного законопроєкту – про аудіовізуальні медіасервіси (медійного кодексу), над яким працює робоча група при Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!