ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністерство Бородянського розроблятиме законодавство про те, що таке маніпуляція в ЗМІ

28.10.2019, 10:52
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Міністерство культури, молоді та спорту України розроблятиме законодавство щодо визначення поняття маніпуляції в ЗМІ та захисту журналістів.

Про це очільник міністерства Володимир Бородянський сказав в інтерв'ю Радіо Свобода, повідомляє Укрінформ.

“Нам потрібно чітко визначитися, що таке маніпуляція... Ми будемо законодавчо розробляти, вже дуже багато в Україні напрацювань з точки зору, що таке маніпулятивний контент в Україні, зокрема напрацювання Ігоря Куляса (медіаексперт. – Ред.). Ми будемо, використовуючи ці напрацювання та напрацювання інших людей у цій сфері, робити законодавче врегулювання цих питань”, – сказав він.

Водночас міністр не уточнив, яку саме відповідальність можуть запровадити в Україні за маніпуляції в ЗМІ, і зауважив, що в різних країнах за маніпуляції передбачено відповідальність у вигляді штрафів, а також у деяких державах є навіть кримінальна відповідальність за спотворення.

Бородянський також зауважив, що міністерство вдосконалюватиме законодавство і щодо захисту журналістів, створення умов для реалізації в професії.

Він додав, що має працювати законодавство на превенцію, тобто недопущення закриття засобів масової інформації.

Як повідомляв ІМІ, власний кореспондент Укрінформу, колишній політв’язень Кремля Роман Сущенко підтримує ідею про законодавче визначення поняття “пропаганда” і регулювання українських медіа з урахуванням цього визначення. 

25 жовтня заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що Верховна Рада може в грудні ухвалити законопроєкт про медіасервіси.

Liked the article?
Help us be even more cool!