ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Слуга народу” розробляє законопроєкт, яким регулюватимуться ЗМІ і соцмережі

13.11.2019, 17:06
Фото – tes.com
Фото – tes.com

Фракція “Слуга народу” розробляє законопроєкт “Про медіа”, яким пропонує регулювати сферу ЗМІ і соціальні мережі.

Про це розповів голова Комітету з гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко на засіданні, повідомляє LB.ua.

“Ми також хотіли б дати відповідь на запитання, як їх (соцмережі. – Ред.) регулювати”, – заявив Ткаченко, презентуючи концепцію законопроєкту.

У який спосіб регулювати онлайн-медіа та соцмережі, поки що не визначилися.

“Коли ми говоримо про платформи загального доступу, то якщо вони отримують прибуток на українській території, то повинні платити тут податки”, – зазначив Ткаченко.

Також законопроєкт пропонує об'єднати чинні закони про медіа, обмежити монополію, заборонити росіянам володіти українськими ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, 2 листопада президент Володимир Зеленський видав указ, згідно з яким доручив Кабінету Міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширенню недостовірної, спотвореної інформації, її спростування

ГО “Інститут масової інформації” та ГО “Детектор медіа” підготували свої пропозиції щодо найважливіших сфер дії головного медійного законопроєкту – про аудіовізуальні медіасервіси (медійного кодексу), над яким працює робоча група при Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!