ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет Ради рекомендував призначити Лубінця новим омбудсменом – нардеп "Слуги народу"

27.06.2022, 13:10
Фото - Верховна Рада
Фото - Верховна Рада

Комітет Верховної Ради із питань прав людини одноголосно рекомендував парламенту призначити свого нинішнього очільника – члена депутатської групи “Партія “За майбутнє” Дмитра Лубінця – новим омбудсменом. 

Про це повідомив його заступник, нардеп від “Слуги народу” Руслан Горбенко, повідомляє Радіо Свобода.

“Працює Дмитро так, що його не хочеться відпускати. Дипломатично, професійно, сміливо, з повагою та уважністю до деталей”, – наголосив він.

Як нагадує видання, 

Нагадаємо, 21 червня голова парламенту Руслан Стефанчук вніс пропозицію щодо кандидатури Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Восени 2022 року проєкт “Схеми” встановив, що Дмитро Лубінець сприяв влаштуванню своєї дружини Яніни помічницею “Слуги народу” Арсенія Пушкаренка. Про це у коментарі журналістам програми розповів сам Пушкаренко. На цій посаді Яніна Лубінець щомісяця отримувала по 10 тисяч гривень. Але Дмитро Лубінець не визнав, що сприяв такому працевлаштуванню дружини.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня 2022 року Верховна Рада звільнила з посади уповноваженої парламенту з прав людини Людмилу Денісову. Денісова повʼязує свою відставку з тим, що колись висловилися проти ухвалення закону про олігархів, та заявила, що оскаржить це рішення.

Понад 30 правозахисних організацій закликали Верховну Раду припинити політизацію і спроби знищення незалежності інституту омбудсмена та створити умови для проведення незалежного конкурсу на цю посаду з дотриманням усіх міжнародних стандартів. 

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що звільнення Денісової суперечить міжнародним стандартам і підриває незалежність цієї важливої правозахисної інституції в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!