ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіркорову заборонили в’їзд в Україну - ЗМІ

04.08.2021, 10:44
Фото - umoloda.kyiv.ua
Фото - umoloda.kyiv.ua

Служба безпеки України на три роки заборонила російському артисту Філіпу Кіркорову в’їзд до України. 

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Підставами для такого рішення стали заяви Кіркорова щодо статусу Криму та пропагандистські концерти, зокрема виступ на концерті “Кримська весна” в Москві, присвяченому сьомій річниці окупації півострова РФ.

Заборона на в’їзд Кіркорова в Україну діє ще з 7 червня цього року, повідомляють Букви з посиланням на джерело в СБУ. При цьому у переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, його імені вже нема, пише видання.

За словами джерела, Кіркорова справді виключено з “чорного списку” Мінкульту. Водночас СБУ не скасовувала заборону на в’їзд щодо нього. 

Відтак, Кіркорову заборонено в’їжджати на територію України терміном на три роки.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ занесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

23 червня СБУ пояснила, що рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики України занести Кіркорова до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці України, через підтримку окупації Криму.

27 червня Міністерство культури та інформаційної політики на підставі листа СБУ вилучило Кіркорова зі списку осіб, які загрожують національній безпеці.

19 січня 2021 року Литва на п'ять років заборонила в'їзд російському артисту Філіпу Кіркорову. Його занесли до списку небажаних осіб через публічне виправдання окупації Росією Криму. Ініціювало заборону Міністерство закордонних справ Литви, яке подало до Департаменту міграції при МВС країни звернення з проханням про внесення російського артиста Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки через незаконні візити до Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!