ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва на п'ять років заборонила в'їзд Кіркорову за виправдання окупації Криму

20.01.2021, 11:00
Фото: fkirkorov / Instagram / gordonua.com
Фото: fkirkorov / Instagram / gordonua.com

Литва на п'ять років заборонила в'їзд російському артисту Філіпу Кіркорову. Його занесли до списку небажаних осіб через публічне виправдання окупації Росією Криму.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Литви.

Заборона на в'їзд для Кіркорова набула чинності з 19 січня.

“Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не треба терпіти в жодній демократичній державі. В нас однозначна позиція в питанні таких артистів, тому сумнівів щодо внесення Кіркорова до списку небажаних у Литві осіб не виникало”, – заявила очільниця МВС країни Агне Білотайте.

Як повідомляв ІМІ, раніше Міністерство закордонних справ Литви подало до Департаменту міграції при МВС країни звернення з проханням про занесення російського артиста Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки через незаконні візити до Криму.

У заяві, яку підписав міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс, йдеться, що відомий виконавець “свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України під час своїх неодноразових візитів на незаконно анексований півострів Крим і в такий спосіб побічно виправдовував агресивні дії Російської Федерації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!