ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ пояснила, чому Кіркоров загрожує нацбезпеці України

24.06.2021, 15:50
Фото: fkirkorov / Instagram / gordonua.com
Фото: fkirkorov / Instagram / gordonua.com

Служба безпеки України рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики України занести російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці України, через підтримку анексії Криму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу СБУ.

“Підставами для таких рекомендації СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією, а також наполягав на тому, що анексований півострів – це частина РФ. При цьому він регулярно виступав у АР Крим, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску. У СБУ є докази, що Філіп Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Російської Федерації”, – повідомили в пресслужбі.

В СБУ нагадали, що 18 березня 2021 року Кіркоров виступив у “Большом праздничном концерте в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ”, який відбувся за участю президента РФ Володимира Путіна, у такий спосіб підтримавши окупацію АР Крим. У своїх заявах на цьому заході Кіркоров сказав, що Крим – це його улюблене місце Росії, а також вдався до низки інших пропагандистських висловлювань, які неодноразово робив раніше.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України занесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!