ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіркоров анонсував концерти в Криму, де чекає на поранених окупантів

25.07.2022, 09:46
Фото – ЖАРА TV
Фото – ЖАРА TV

Російський співак Філіп Кіркоров анонсував проведення в окупованому Криму двох концертів, де чекатиме “своїх героїв”. 

У своєму відеозверненні він сказав, що прямує до українського півострова, де планує давати концерти в Ялті та Феодосії, повідомляє Громадське.

“Я так хочу побачити всіх кримчан, але особливо чекатиму на наших героїв. Я запрошую на свої концерти наших поранених військових, які відновлюють своє здоров'я в кримських шпиталях і санаторіях. росія – велика країна! Чекаю на вас”, – сказав Кіркоров.

Нагадаємо, із 7 червня 2021 року СБУ заборонила в’їзд Кіркорову до України на три роки “в інтересах національної безпеки України”.

24 червня Міністерство культури та інформаційної політики за зверненням СБУ внесло Кіркорова до так званого чорного списку, але вже через три дні вилучило з нього (так само за зверненням СБУ).

У СБУ заявили, що рекомендації щодо вилучення Кіркорова з переліку осіб, які загрожують національній безпеці України, пов’язані із судовими прецедентами із зазначених питань.

Кіркорова рекомендували додати до “чорного списку” через неодноразові концерти й заяви, де він висловлювався на підтримку окупації Криму росією та заявляв, що півострів є “частиною рф”. Окрім того, він регулярно виступав в окупованому Криму, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску.

Попри це у Філіпа Кіркорова весь цей час було звання народного артиста України. У лютому міністр культури Олександр Ткаченко заявив в інтерв'ю BBC, що теоретично в нього можна забрати це звання, однак зазначив, що той отримав його “за заслуги”. У березні Комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради звернувся до президента Володимира Зеленського щодо позбавлення звань Кіркорова та ще низки російських артистів.

У квітні та травні 2022 року Філіпу Кіркорову заборонили в’їзд Латвія та Естонія через виправдання російської агресії в Україні.

19 січня 2021 року Литва на п'ять років заборонила в'їзд Філіпу Кіркорову через публічне виправдання окупації росією Криму. Кіркоров оскаржив це рішення, але остаточно програв справу.

Liked the article?
Help us be even more cool!