ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіркорову остаточно заборонили в’їзд до Литви

01.09.2021, 16:15
Фото – umoloda.kyiv.ua
Фото – umoloda.kyiv.ua

Головний адміністративний суд Литви відхилив скаргу російського виконавця Філіпа Кіркорова, який оскаржив заборону на в'їзд до країни, повідомляє Delfi.

“Рішення суду першої інстанції залишено без змін”, – сказала представник суду Нерінгі Лукошявічене.

Рішення остаточне та не може бути оскаржене.

Вільнюський окружний адміністративний суд дійшов висновку, що в Департаменту міграції була підстава визнати, що характер дій заявника дозволяє констатувати загрозу, яка поширюється від нього, для безпеки держави.

Як стверджує суд, Міністерство закордонних справ Литви в листі Департаменту міграції вказало, що Кіркоров є популярним російським виконавцем і продюсером, який через свою активну концертну та організаційну діяльність впливає на різні верстви суспільства в Росії та інших колишніх державах СРСР. 

Крім того, його концертну діяльність в інших державах офіційні посадовці Росії відкрито називають інструментом “м'якої сили” цієї країни.

Філіпа Кіркорова внесено до чорного списку на прохання МЗС Литви. За словами міністра закордонних справ Габріелюса Ландсбергіса, він своїми багаторазовими відвіданнями окупованого Криму “свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України і в такий спосіб незаконно виправдовував агресивні дії РФ”. За словами Ландсбергіса, участь Кіркорова в концертах у Криму “істотно шкодить національній безпеці Литви”.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня 2021 року Литва на п'ять років заборонила в'їзд російському артисту Філіпу Кіркорову. Його занесли до списку небажаних осіб через публічне виправдання окупації Росією Криму. Ініціювало заборону Міністерство закордонних справ Литви, яке подало до Департаменту міграції при МВС країни звернення з проханням про внесення російського артиста Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки через незаконні візити до Криму.

14 червня 2021 року Вільнюський окружний адміністративний суд (ВОАС) відхилив скаргу російського артиста Філіпа Кіркорова, в якій він оскаржив заборону на в'їзд до Литви. 

11 серпня Служба безпеки України підтвердила заборону на в’їзд до України на три роки російському співаку Філіпу Кіркорову.

Liked the article?
Help us be even more cool!