ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кашмірській лауреатці Пулітцера Санні Іршад Матту не дали виїхати з Індії

19.10.2022, 12:45
Фото - bbc.com
Фото - bbc.com

Лауреатка Пулітцерівської премії, фотожурналістка з підконтрольного Індії Кашміру повідомила, що імміграційні служби не дали їй вилетіти до США, зупинивши її в аеропорту Делі.

Про це пише BBC.

Санна Іршад Матту отримала премію Пулітцера за своє висвітлення пандемії Covid-19 і прямувала на церемонію вручення.

Пані Матту зазначила, що її зупинили "незважаючи на те, що в неї була чинна віза та білет".

Індійський уряд ще не робив заяв про причини перешкоджання журналістці.

Пані Матту повідомила, що це другий такий інцидент за останні чотири місяці. Журналістка розповіла ВВС, що питала представників влади, чому їй не дозволяють пересуватися, але відповіді не отримала.

Цього року кільком активістам і журналістам не дали виїхати з країни або в’їхати до неї.

У березні журналістку Рану Айюб, яка пише для Washington Post, зупинили в аеропорту Мумбаї вже коли вона прямувала на борт літака, щоб виголосити промову в Міжнародному центрі для журналістів у Великій Британії.

Пані Айюб дали дозвіл на пересування через кілька днів після того, як вона виграла апеляційний позов у Верховному суді Делі.

У квітні колишньому голові Amnesty India Аакару Пателю двічі не дали сісти в літак до США в аеропорту Бангалора.

Напередодні цього органи федеральної влади провели розслідування щодо Amnesty: організація нібито порушила законодавство Індії про обмін іноземної валюти, поки її очолював Патель. Правоохоронці заявили, що він "може втекти". Пізніше суд попросив його не залишати країни без відповідного дозволу.

Цього року федеральний уряд депортував професора Філіппо Оселлу – антрополога із Сассекського університету, який відвідував Індію протягом понад 30 років.

Професор Оселла оскаржив депортацію у Верховному суді Делі, назвавши це рішення свавільним і неконституційним. Він також зазначив, що індійські правоохоронці поводилися з ним як із "закоренілим злодієм" і не повідомили йому причину депортації.

Liked the article?
Help us be even more cool!