ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін схвалив новий законопроект щодо отримання інформації

08.05.2012, 02:22
7 травня Кабінет Міністрів схвалив законопроект, який врегульовує, зокрема, питання отримання інформації: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це повідомляється на урядовому порталі.

Документом, зокрема, пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні порушення, Кримінального кодексу України, Цивільного кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та до 53 законів.
 
Як зазначили в уряді, законопроект пройшов широке громадське обговорення, зокрема, під час засідання круглих столів, громадських презентацій, на засіданні колегії та громадської ради Держкомтелерадіо.

Окрім іншого, законопроект передбачає відповідальність за неоприлюднення інформації, неправомірне обмеження доступу до неї, незаконну відмову у прийнятті та розгляді запитів на інформацію. Також документом унормовано питання оприлюднення та надання інформації правоохоронними структурами, зокрема міліцією, прокуратурою, державними органами приватизації тощо.

Крім того, законопроектом розширено і перелік випадків, коли журналісти не несуть відповідальності за оприлюднені відомості, у тому числі якщо вони є дослівним відтворенням публічних виступів або повідомлень суб’єктів владних повноважень, фізичних та юридичних осіб.

Проект закону розроблено з метою приведення деяких законодавчих актів України у відповідність із законами України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», зазначається у повідомленні.
Liked the article?
Help us be even more cool!